Σάββατο 26 Φεβρουαρίου 2011

Η νέα βιολογική κρητική ασπιρίνη

ΤΡΊΤΗ, 11 ΙΑΝΟΥΆΡΙΟΣ 2011 15:15 PRESS

Ένα νέο λαμπρό επίτευγμα στον τομέα της φαρμακευτικής, παρουσιάστηκε από το Πανεπιστήμιο Κρήτης. Πρόκειται για τη βιολογική ασπιρίνη Κρήτης, ένα νέο είδος ασπιρίνης που θα ανατρέψει όλα όσα γνωρίζαμε έως τώρα για την προστασία μας από τη γρίπη.
Το νέο αυτό φάρμακο που παρασκεύασε ομάδα καθηγητών του Πανεπιστημίου Κρήτης, με εμπνευστές τους καθηγητές ιατρικής Χρήστο Λιονή, Ηλία Καστανά και τον καθηγητή βιολογίας Στέργιο Πυρίντσο, αναμένεται να πάρει εντός του έτους την έγκριση του ΕΟΦ. Για την παρασκευή του φαρμάκου συνεργάστηκαν επίσης η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Ρεθύμνου και η φαρμακοβιομηχανία Gallenica.
Πρόκειται για κάψουλες που συνδυάζουν την απόλυτη αξιοποίηση των κρητικών βοτάνων, με τις αυστηρές προδιαγραφές που θέτει η σύγχρονη φαρμακευτική επιστήμη.
Τα συστατικά του είναι απόλυτα φυσικά και το νέο φάρμακο, από τη στιγμή που θα εγκριθεί από τον ΕΟΦ αναμένεται να βγει από τα σύνορα της χώρας και να πιστοποιηθεί τόσο από τις ευρωπαϊκές αρχές όσο και από το την αμερικάνικηFDA.
Η νέα βιολογική κρητική ασπιρίνη περιέχει τρία κρητικά βότανα διαλυμένα στο λάδι, οι φαρμακευτικές ιδιότητες των οποίων είναι γνωστές από την αρχαιότητα, ιδιότητες που ακόμα και σήμερα θεωρούνται ευεργετικές για τον ανθρώπινο οργανισμό.
Τα τρία αυτά βότανα παραμένουν το επτασφράγιστο μυστικό της ομάδας των επιστημόνων, καθώς το φάρμακο αυτό αποτελεί παγκόσμια πατέντα.
Σκοπός των επιστημόνων δεν είναι η αντικατάσταση της παραδοσιακής ασπιρίνης, αλλά η προώθηση στη αγορά, ενός φυσικού φαρμάκου από την κρητική γη.
Τα υλικά από τα οποία αποτελείται κάθε κάψουλα δεν έχουν μέχρι στιγμής παρουσιάσει επιπτώσεις στην υγεία και η δοσολογία που θα συστήνεται 2-3 την ημέρα.
Οι ιδιότητες της κρητικής ασπιρίνης είναι: Προστατεύει από λοιμώξεις του αναπνευστικού, ανακουφίζει από το κρυολόγημα, καταπολεμά την κοινή γρίπη, ρίχνει τον πυρετό και έχει αναλγητικές ιδιότητες.
Η τιμή του φαρμάκου σύμφωνα με τον όρο που έχει βάλει ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Ρεθύμνου, δεν πρόκειται να ξεπεράσει το 1 ευρώ.
Τέλος αξίζει να σημειωθεί ότι σημαντικό κίνητρο για την παρασκευή του φαρμάκου αποτελεί η αναπτυξιακή κατεύθυνση του Α.Σ.Ρ. αφού από τη στιγμή που το φάρμακο μπει στην παραγωγή μέρος της σοδειάς θα προορίζεται για την παρασκευή της κάψουλας.
Αθηνά Πετρακάκη

Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου 2011

Καθρέφτης ή αμφίδρομος καθρέφτης?

Ένας καθρέφτης ή  ένας αμφίδρομος καθρέφτης?
Ξέρετε τη διαφορά;
Πώς μπορείτε να βεβαιωθείτε, όταν είστε σε ένα δωμάτιο, τουαλέτα, μοτέλ, κλπ., αν πρόκειται για έναν καθρέφτη ή έναν αμφίδρομο καθρέφτη?
Ξέρετε πώς να προσδιορίσετε αν ένας καθρέφτης είναι αμφίδρομος ή δεν είναι; Μια αστυνομικίνα που ταξιδεύει σε όλη την Αμερική και δίνει σεμινάρια και τεχνικές για γυναίκες επιχειρηματίες, μας το είπε.
Όταν επισκέπτεστε τουαλέτες, μπάνια, δωμάτια ξενοδοχείου, αποδυτήρια, κλπ., πόσοι από εσάς γνωρίζετε στα σίγουρα ότι ο φαινομενικά συνηθισμένος καθρέφτης που κρέμεται στον τοίχο είναι πραγματικός, ή στην πραγματικότητα ένας αμφίδρομος καθρέφτης (δηλαδή, μπορούν να σας δουν, αλλά δεν μπορείτε να τους δείτε); Έχουν υπάρξει πολλές περιπτώσεις ανθρώπων που εγκαθιστούν αμφίδρομους καθρέφτες σε γυναικεία αποδυτήρια. Είναι πολύ δύσκολο να εντοπιστούν απλά κοιτώντας τους.
Έτσι λοιπόν, πώς θα προσδιορίσετε με βεβαιότητα ποιο είδος καθρέφτη έχετε;
Απλά κάντε αυτό το απλό τεστ: Τοποθετήστε το άκρο του νυχιού σας στην ανακλαστική επιφάνεια και αν υπάρχει ένα χάσμα μεταξύ του νυχιού σας και της εικόνας του νυχιού, τότε είναι ΓΝΗΣΙΟΣ καθρέφτης. Όμως, εάν το νύχι σας ΑΜΕΣΑ αγγίζει την εικόνα του νυχιού σας, τότε ΠΡΟΣΟΧΗ! ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΑΜΦΙΔΡΟΜΟΣ ΚΑΘΡΕΦΤΗΣ!
"Δεν υπάρχει χρόνος - εγκαταλείψτε το χώρο".
Έτσι θυμηθείτε, κάθε φορά που βλέπετε ένα καθρέφτη, κάντε το «τεστ του νυχιού". Δεν σας κοστίσει τίποτα.
ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ: Δεν υπάρχει χρόνος - εγκαταλείψτε το χώρο!
Κυρίες: Μοιραστείτε το με τις φίλες, τις αδελφές, τις κόρες σας, κλπ.
Άνδρες: Μοιραστείτε το με τις συζύγους, τις κόρες, μητέρες, φίλες και φίλους σας.
Πηγή Στέλλα Κεφαλά
Επιλογή ΓΚ

Τρίτη 22 Φεβρουαρίου 2011

Αψογες φωτογραφίες

Υπεύθυνος: Επιμέλεια: ΜΑΡΙΑ ΜΥΣΤΑΚΙΔΟΥ mystamar@enet.gr

ΓΙΑ όσους αγαπούν τη φωτογραφία και δεν θέλουν ποτέ να σταματήσουν να βελτιώνονται, να μαθαίνουν νέες τεχνικές και μυστικά από επαγγελματίες φωτογράφους, το http://photo.tutsplus.com είναι ιδανικό.

Το site περιέχει ένα σωρό συμβουλές και τρικ που εκμυστηρεύονται φωτογράφοι, θα βρείτε βήμα βήμα τρόπους για να «πειράξετε» ελαφρά τις φωτογραφίες σας προκειμένου να διορθώσετε τυχόν ατέλειες, ενώ παράλληλα θα διαβάζετε άρθρα και κείμενα που αφορούν τη φωτογραφία, τις δυνατότητες φωτογραφικών μηχανών, συγκριτικά τεστ και άλλα χρηστικά και χρήσιμα. Μάλιστα, μπορείτε να επιλέξετε να επισκέπτεστε απλά το site ή να γίνετε μέλος (με κάποια μικρή συνδρομή), πράγμα που σας δίνει τη δυνατότητα να επικοινωνείτε μέσω e-mail με ειδικούς και να εκφράζετε απορίες κ.λπ.


Μεταφράζει εκτός Ιστού

ΑΣ υποθέσουμε πως η δουλειά σας απαιτεί να έχετε πάντα κάποιο μεταφραστικό εργαλείο εύκαιρο. Ή ότι απλά χρειάζεστε ένα μεταφραστή οπωσδήποτε στο pc σας, για καλό και για κακό. Ας υποθέσουμε ακόμα ότι δεν έχετε μόνιμα σύνδεση στον Ιστό. Σε αυτές τις περιπτώσεις, η χρήση αυτόματων μεταφραστών, όπως αυτός της Google για παράδειγμα, δεν θα σας βοηθήσει, αφού για να τον χρησιμοποιήσετε πρέπει να είστε online. Το www.lingoes.netδημιουργήθηκε για να καλύψει τις ανάγκες όσων θέλουν να έχουν μεταφραστή στο pc τους, χωρίς όμως να έχουν κατ' ανάγκην σύνδεση στο Ιντερνετ διαρκώς. Η διαδικασία είναι απλή: μπαίνετε στο site, κατεβάζετε το πρόγραμμα και το εγκαθιστάτε στο pc σας. Από εκεί και πέρα, δεν χρειάζετε να είστε στο Ιντερνετ για να το χρησιμοποιείτε. Μπορείτε δηλαδή να το κατεβάσετε στο laptop σας από internet cafe και να κάνετε τη δουλειά σας, κάθε φορά, εκτός Ιστού.


Κάψτε λίπος!

ΤΑ iPhone έχουν μπει για τα καλά στη ζωή αρκετών, ιδιαίτερα όσων δεν κάνουν χωρίς την τελευταία λέξη της τεχνολογίας. Και μέσω αυτών των «έξυπνων» τηλεφώνων μπορούν και πραγματοποιούν διάφορες λειτουργίες, χρηστικές ή απλά αστείες. Τοhttp://itunes.apple.com/app/tono-quemagrasas/id416556100?mt=8ανήκει στη δεύτερη κατηγορία και μπορείτε να την «κατεβάσετε» και στα ipad ή iPod σας. Ουσιαστικά είναι ένας τρόπος για να χάσετε κιλά, σε λογικό χρονικό διάστημα, και σας καθοδηγεί καθημερινά για να μην... παρεκκλίνετε από την προσπάθειά σας. Επειδή ναι μεν μας αρέσει η τεχνολογία, αλλά από την άλλη με την άσκηση η πλειονότητα έχει πάρει διαζύγιο, ρίξτε μια ματιά.


Επιλογή : Δημήτρης

Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου 2011

O XYMOΣ AΠO MHΛO MΠOPEI NA BOHΘHΣEI


 

O XYMOΣ AΠO MHΛO MΠOPEI NA BOHΘHΣEI ΣTHN ΠPOΣTAΣIA AΠO AΛTΣXAIMEP. EΠIΣTHMONEΣ ANAΦEPOYN OTI AΠOTEΛEΣMATA ΠEIPAMATIKHΣ ΔIAΔIKAΣIAΣ ΣE ΠONTIKOYΣ EΔEIΞAN OTI O XYMOΣ AΠO MHΛO ΔIATHPEI ΣE KAΛA EΠIΠEΔA THN AKETYΛOXOΛINH H OΠOIA EINAI ΣHMANTIKH ΓIA THN MNHMH KAI THN YΓEIA TOY EΓKEΦAΛOY. EΠIΣHΣ O XYMOΣ ΔIEYKOΛYNEI THN ΠEΨH KAI ENIΣXYEI THN ΣΩΣTH ΛEITOYPΓIA TOY ENTEPOY.
Επιλογή : Σόφη Κ.

Δευτέρα 14 Φεβρουαρίου 2011

Καπνίζετε;
Οτι χειρότερο για τον οργανισμό σας, έτσι λένε πολλές μελέτες.
Δεν μπορεί κανείς να τις αμφισβητήσει, μπορεί όμως να κοιτάξει για εναλλακτικές λύσεις. Κυκλοφορούν πολλά υποκατάστατα του καπνίσματος, όπως καραμέλες, τσιρότα, τσιγάρα, ηλεκτρονικά τσιγάρα κλπ. Διαλέξτε αυτό που ταιριάζει στον τύπο και την τσέπη σας. 
Προσπαθήστε να το κόψετε με κάθε τρόπο. 
Κάντε καλό στην υγεία σας και την τσέπη σας.
Αντιδράστε σε ότι σας επιβαρύνει.
Ξαναγαπήστε τον εαυτό σας.

Σάββατο 12 Φεβρουαρίου 2011

Το φάρμακό σου η τροφή σου


avocado
Καταπολεμά τον διαβήτη
Μειώνει τη χοληστερίνη
Αποτρέπει τα εμφράγματα
Ρυθμίζει τη πίεση
Απαλύνει το δέρμα
banana
Προστατεύει τη καρδιά μας
Μαλακώνει τον βήχα
Δυναμώνει τα κόκαλα
Ρυθμίζει τη πίεση
Σταματά τη διάρροια
grapefruit
Προστατεύει από τα εμφράγματα
Βοηθά στην απώλεια βάρους
Βοηθά στην αποτροπή εγκεφαλικών
Καταπολεμά τον καρκίνο του προστάτη
Μειώνει τη χοληστερίνη
mango
Καταπολεμά τον καρκίνο
Ενισχύει τη μνήμη
Ρυθμίζει τον θυρεοειδή
Βοηθά τη πέψη
Προστατεύει από την Νόσο του Alzheimer
αγκινάρα
Βοηθά στη πέψη
Μειώνει τη χοληστερίνη
Προστατεύει τη καρδιά μας
Σταθεροποιεί το ζάχαρο
Προστατεύει από Ηπατίτιδες
ανανάς
Δυναμώνει τα κόκκαλα
Απαλύνει το κρύωμα
Βοηθά τη πέψη
Εξαφανίζει οζίδια
Σταματά τη διάρροια
βερίκοκο
Καταπολεμά τον καρκίνο
Ρυθμίζει τη πίεση
Προστατεύει την όραση
Προστατεύει από Alzheimer
Επιβραδύνει τη γήρανση
βρώμη
Μειώνει τη χοληστερίνη
Καταπολεμά τον καρκίνο
Καταπολεμά τον διαβήτη
Θεραπεύει την δυσκοιλιότητα
Απαλύνει το δέρμα
γιαούρτι
Προστατεύει από έλκη
Δυναμώνει τα κόκκαλα
Μειώνει τη χοληστερίνη
Ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα
Βοηθά τη πέψη
γλυκοπατάτα
Προστατεύει την όραση
Φτιάχνει τη διάθεση
Καταπολεμά τον καρκίνο
Δυναμώνει τα κόκκαλα

δαμάσκηνο
Επιβραδύνει τη γήρανση
Θεραπεύει την δυσκοιλιότητα
Ενισχύει τη μνήμη
Μειώνει τη χοληστερίνη
Προστατεύει από καρδιακές παθήσεις
ελαιόλαδο
Προστατεύει την καρδιά μας
Βοηθά στην απώλεια βάρους
Καταπολεμά τον καρκίνο
Καταπολεμά τον διαβήτη
Απαλύνει το δέρμα
καρότα
Προστατεύουν την όραση
Προστατεύουν τη καρδιά μας
Αποτρέπουν τη δυσκοιλιότητα
Καταπολεμούν τον καρκίνο
Βοηθούν στην απώλεια βάρους
καρπούζι
Προστατεύει τον προστάτη
Βοηθά στην απώλεια βάρους
Μειώνει τη χοληστερίνη
Βοηθά στην αποτροπή εγκεφαλικών
Ρυθμίζει τη πίεση
καρύδια
Μειώνουν τη χοληστερίνη
Καταπολεμούν τον καρκίνο
Ενισχύουν τη μνήμη
Φτιάχνουν τη διάθεση
Προστατεύουν από καρδιακές παθήσεις
κάστανα
Βοηθούν στην απώλεια βάρους
Προστατεύουν τη καρδιά μας
Μειώνουν τη χοληστερίνη
Καταπολεμούν τον καρκίνο
Ρυθμίζουν τη πίεση
καυτερές πιπεριές (τσίλι)
Βοηθούν τη πέψη
Απαλύνουν τον πονόλαιμο
Θεραπεύουν την ιγμορίτιδα
Καταπολεμούν τον καρκίνο
Ενισχύουν το ανοσοποιητικό
κεράσια
Προστατεύουν τη καρδιά μας
Καταπολεμούν τον καρκίνο
Θεραπεύουν την αϋπνία
Επιβραδύνουν τη γήρανση
Προστατεύουν από την νόσο Αlzheimer
κουνουπίδι
Προστατεύει από τον καρκίνο του προστάτη
Καταπολεμά τον καρκίνο του μαστού
Δυναμώνει τα κόκκαλα
Εξαφανίζει τις μελανιές
Προφυλάσσει από καρδιακές παθήσεις
κρεμμύδια
Μειώνουν τον κίνδυνο εμφράγματος
Καταπολεμούν τον καρκίνο
Σκοτώνουν τα βακτηρίδια
Μειώνουν τη χοληστερίνη
Καταπολεμούν τους μύκητες
λάχανο
Καταπολεμά τον καρκίνο
Αποτρέπει τη δυσκοιλιότητα
Βοηθά στην απώλεια βάρους
Προστατεύει τη καρδιά μας
Βοηθά στις αιμορροϊδες
λεμόνια
Καταπολεμούν τον καρκίνο
Προστατεύουν την καρδιά μας
Ρυθμίζουν τη πίεση
Απαλύνουν το δέρμα
Θεραπεύουν το σκορβούτο
λιναρόσποροι
Βοηθούν τη πέψη
Καταπολεμούν τον διαβήτη
Προστατεύουν την καρδιά μας
Βελτιώνουν την πνευματική μας υγεία
Ενισχύουν το ανοσοποιητικό
μανιτάρια
Ρυθμίζουν τη πίεση
Μειώνουν τη χοληστερίνη
Σκοτώνουν τα βακτηρίδια
Καταπολεμούν τον καρκίνο
Δυναμώνουν τα κόκκαλα
μέλι
Επουλώνει πληγές
Βοηθά τη πέψη
Προστατεύει από έλκη
Αυξάνει την ενέργεια
Καταπολεμά τις αλλεργίες
μήλα
Προστατεύουν τη καρδιά
Αποτρέπουν τη δυσκοιλιότητα
Σταματούν τη διάρροια
Βελτιώνουν τη Νεφρική Ανεπάρκεια
Μαλακώνουν τις αρθρώσεις (αποτρέπουν την αρθρίτιδα)
μούρα
Καταπολεμούν τον καρκίνο
Προστατεύουν τη καρδιά μας
Σταθεροποιούν το ζάχαρο
Ενισχύουν τη μνήμη
Αποτρέπουν τη δυσκοιλιότητα
μπρόκολο
Δυναμώνει τα κόκκαλα
Προστατεύει την όραση
Καταπολεμά τον καρκίνο
Προστατεύει τη καρδιά μας
Ρυθμίζει τη πίεση
νερό
Βοηθά στην απώλεια βάρους
Καταπολεμούν τον καρκίνο
Καταπολεμά τη πέτρα στα νεφρά
Απαλύνει το δέρμα

ντομάτα
Προστατεύει τον προστάτη
Καταπολεμά τον καρκίνο
Μειώνει τη χοληστερίνη
Προστατεύει την καρδιά μας

παντζάρια
Ρυθμίζουν τη πίεση
Καταπολεμούν τον καρκίνο
Δυναμώνουν τα κόκαλα
Προστατεύουν τη καρδιά μας
Βοηθούν στην απώλεια βάρους
πεπόνια, μηλοπέπονα
Προστατεύουν την όραση
Ρυθμίζουν τη πίεση
Μειώνουν τη χοληστερίνη
Καταπολεμούν τον καρκίνο
Ενισχύουν το ανοσοποιητικό
πίτουρο
Καταπολεμά τον κολονιαίο προστάτη
Θεραπεύει την δυσκοιλιότητα
Μειώνει τη χοληστερίνη
Βοηθά στην αποτροπή εγκεφαλικών
Βελτιώνει τη πέψη
πορτοκάλια
Ενισχύουν το ανοσοποιητικό σύστημα
Καταπολεμούν τον καρκίνο
Προστατεύουν την καρδιά μας
Ρυθμίζουν την αναπνοή

πράσινο λεμόνι (lime)
Καταπολεμούν τον καρκίνο
Προστατεύουν την καρδιά μας
Ρυθμίζει τη πίεση
Απαλύνει το δέρμα
Θεραπεύει το σκορβούτο
πράσινο τσάι
Καταπολεμά τον καρκίνο
Προστατεύει την καρδιά μας
Βοηθά στην αποτροπή εγκεφαλικών
Βοηθά στην απώλεια βάρους
Σκοτώνει τα βακτηρίδια
ροδάκινα
Θεραπεύουν την δυσκοιλιότητα
Καταπολεμούν τον καρκίνο
Βοηθούν στην αποτροπή εγκεφαλικών
Βοηθούν τη πέψη
Βοηθούν στις αιμορροΐδες
ρύζι
Προστατεύει την καρδιά μας
Καταπολεμά τον διαβήτη
Καταπολεμά τη πέτρα στα νεφρά
Καταπολεμά τον καρκίνο
Βοηθά στην αποτροπή εγκεφαλικών
σκόρδο
Μειώνει τη χοληστερίνη
Ρυθμίζει την πίεση
Καταπολεμά τον καρκίνο
Σκοτώνει τα βακτηρίδια
Καταπολεμά τους μύκητες
σπόροι σιταριού
Καταπολεμά τον κολονιαίο προστάτη
Θεραπεύει την δυσκοιλιότητα
Μειώνει τη χοληστερίνη
Βοηθά στην αποτροπή εγκεφαλικών
Βελτιώνει τη πέψη
σταφύλια
Προστατεύουν την όραση
Καταπολεμούν τη πέτρα στα νεφρά
Καταπολεμούν τον καρκίνο
Βελτιώνουν τη κυκλοφορία του αίματος
Προστατεύουν την καρδιά μας
σύκα
Βοηθούν στην απώλεια βάρους
Βοηθούν στην αποτροπή εγκεφαλικών
Μειώνουν τη χοληστερίνη
Καταπολεμούν τον καρκίνο
Ρυθμίζουν την πίεση
φασόλια
Αποτρέπουν τη δυσκοιλιότητα
Βοηθούν τις αιμορροΐδες
Μειώνουν τη χοληστερίνη
Καταπολεμούν τον καρκίνο
Σταθεροποιούν το ζάχαρο
φράουλες
Καταπολεμούν τον καρκίνο
Προστατεύουν την καρδιά μας
Ενισχύουν τη μνήμη
Μειώνουν το άγχος

φυστίκια
Προστατεύουν από καρδιακές παθήσεις
Βοηθούν στην απώλεια βάρους
Καταπολεμούν τον καρκίνο του προστάτη
Μειώνουν τη χοληστερίνη
Δημιουργούν/Επιδεινώνουν πεπτικές διαταραχές
ψάρι
Προστατεύει την καρδιά μας
Ενισχύει τη μνήμη





7 "ΜΗ" μετά το φαγητό
* Μη καπνίσετε – Ειδικά πειράματα έχουν αποδείξει ότι το ένα τσιγάρο μετά το φαϊ ισούται με 10 !!!! Οπότε αυξάνονται αυτομάτως οι πιθανότητες του καρκίνου.
* Μη φάτε αμέσως φρούτα – Θα προκαλέσουν φούσκωμα στο στομάχι. Καλύτερα 1-2 ώρες μετά ή 1 ώρα πριν από το φαγητό.
* Μη πιείτε τσάι – Διότι τα φύλλα του τσαγιού έχουν υψηλή περιεκτικότητα οξέως. Η ουσία αυτή θα κάνει τις πρωτεΐνες του φαγητού μας πιο σκληρές, και θα γίνουν πιο δύσπεπτες.
* Μη χαλαρώσετε τη ζώνη/Μη ξεκουμπώσετε ρούχα - Θα στρίψει και θα μπλοκάρει το έντερο.
* Μη κάνετε μπάνιο – Θα αυξήσει τη κυκλοφορία του αίματος στα χέρια, τα πόδια και στο σώμα, οπότε θα μειωθεί η ποσότητα του αίματος που βρίσκεται στο στομάχι. Με αυτό το τρόπο η πέψη εξασθενεί.
* Μη περπατήσετε/Μη περιφέρεστε – Πάντα ακούγαμε πως μετά από ένα γεύμα αν κάνουμε 100 βήματα θα ζήσουμε ως τα 99. Αυτό στη πραγματικότητα δεν ισχύει. Το περπάτημα θα αποτρέψει την απορρόφηση των θρεπτικών ουσιών του φαγητού μας.
* Μη κοιμηθείτε αμέσως – Δε θα γίνει σωστή πέψη, οπότε θα έχουμε γαστρεντερολογικές λοιμώξεις.


ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ

ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ

ΒΟΗΘΟΥΝ ΤΗΝ ΑΠΟΤΡΟΠΗ ΕΜΦΡΑΓΜΑΤΩΝ - ΕΓΚΕΦΑΛΙΚΩΝ

ΡΥΘΜΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΠΙΕΣΗ

ΜΕΙΩΝΟΥΝ ΤΗ ΧΟΛΙΣΤΕΡΙΝΗ

ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΟΥΝ ΤΟ ΔΙΑΒΗΤΗ

Πηγή : 
Επιλογή Σόφη Κ.

Κυριακή 6 Φεβρουαρίου 2011

Ο τυροπιτάς: Θέλω να ανοίξω ένα τυροπιτάδικο!

Επειδή όμως δεν έχω λεφτά, θα ήθελα όσοι περνούν έξω από τον χώρο που σκοπεύω να ανοίξω το τυροπιτάδικο, να μου πληρώνουν τις τυρόπιτες που δεν μπορώ προς το παρόν να τους πουλήσω, έτσι ώστε σε κάποιο χρονικό διάστημα (π.χ. ύστερα από 2 χρόνια) να μπορώ να τους πουλώ τυρόπιτες (τις οποίες φυσικά και πάλι θα πληρώνουν)!

Όχι, δεν είμαι βλαμμένος, απλά προσπαθώ να ακολουθήσω την ίδια πετυχημένη πρακτική των κοινοπραξιών που έχουν αναλάβει τα έργα οδοποιίας στο εθνικό μας δίκτυο.

Ευχαριστώ προκαταβολικά για τη συνδρομή σας και επιφυλάσσομαι για την παρασκευή πολύ νόστιμων εδεσμάτων όταν θα είμαι έτοιμος!

Παρασκευή 4 Φεβρουαρίου 2011

H Δέλτα εναντίον της Greenpeace

4 Φεβρουαρίου, 2011
Η ΔΕΛΤΑ απαιτεί την απόσυρση του Οδηγού Καταναλωτών για τα μεταλλαγμένα στα ζωικά προϊόντα, καταθέτοντας αίτημα για ασφαλιστικά μέτρα
Για την πρόσφατη έκδοση του Οδηγού Καταναλωτών, η ΔΕΛΤΑ προσκόμισε για το γάλα της τις απαραίτητες γραπτές εγγυήσεις και αναλύσεις για τη μη χρήση μεταλλαγμένων στις ζωοτροφές. Ωστόσο και ενώ είχε δεσμευτεί πως θα έχει σήμανση στη συσκευασία του τελικού της προϊόντος από το Μάιο του 2010, δεν το έχει πράξει μέχρι σήμερα. Με βάση λοιπόν τα κριτήρια αξιολόγησης που ισχύουν για όλες τις εταιρίες, τα οποία είναι και τα ίδια κριτήρια βάσει των οποίων είχε αριστεύσει στην περασμένη έκδοση του Οδηγού,  παρουσίασε σημαντική πτώση στη βαθμολογία. Η βαθμολογία και τα κριτήρια είναι γνωστά σε όλες τις εταιρείες από την αρχή και κάθε εταιρεία έχει δικαίωμα να αποφασίσει αν θέλει να συμμετέχει. Παρ’ όλα αυτά η σημερινή της βαθμολογία, ώθησε τη ΔΕΛΤΑ στο να κινηθεί νομικά εναντίον της Greenpeace, ζητώντας την απόσυρση του Οδηγού.

Τη Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου εκδικάζεται η προσωρινή διαταγή των ασφαλιστικών μέτρων. Αν η ΔΕΛΤΑ πετύχει το στόχο της, ο Οδηγός Καταναλωτών ενδέχεται να αποσυρθεί από την ηλεκτρονική μας σελίδα και να αποτελεί σύντομα συλλεκτική έκδοση! 

Για να μπορέσεις να προστατεύσεις λοιπόν αυτόν τον Οδηγό Καταναλωτών από...εξαφάνιση, προώθησέ το αρχείο χαμηλής ανάλυσης όπου μπορείς και ανέβασέ το ακόμη και σε άλλες ιστοσελίδες ή blogs, γιατί τη Δευτέρα μπορεί να μην υπάρχει στην ιστοσελίδα μας!