Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου 2013

Τα 5 πιο υγιεινά φρούτα

Τα φρούτα δεν είναι μόνο νόστιμα αλλά και πολύ υγιεινά. Πλούσια σε βιταμίνη A, B, C και άλλα ουσιώδη θρεπτικά συστατικά, μπορούν να βοηθήσουν στην πρόληψη της καρδιακής νόσου και της χοληστερόλης, την πρόληψη ορισμένων τύπων καρκίνου και την πρόληψη της απώλειας της όρασης.


Πρώτα η μπανάνα => Η μπανάνα είναι καλή πηγή θερμίδων. Αυτή οι γλυκιά απόλαυση έχει περισσότερο κάλιο από τα περισσότερα φρούτα και μπορεί να σας βοηθήσει να μειώσετε τα επίπεδα της αρτηριακής πίεσης.




2. Πορτοκάλι => τρόγωντας 2 έως 4 πορτοκάλια την ημέρα σε βοηθά να κρατάς μακρυά το κρύωμα, να έχεις χαμηλή χοληστερόλη, προλαμβάνει και διαλύει τις πέτρες στα νεφρά.







3.ρόδια => Τα ρόδια είναι υπέροχα για τη γενική υγεία του δέρματος. αυτό το κόκκινο φρούτο είναι εμπλουτισμένο με αντιοξειδωτικά που καταπολεμούν τις ελεύθερες ρίζες, βοηθούν στον έλεγχο της ακμής και την πρόληψη των ρυτίδων.



4. Μήλα => Τα μήλα περιέχουν αντιοξειδωτικά που ονομάζονται φλαβονιειδή, τα οποία μπορούν να βοηθήσουν στην μείωση της πιθανότητας ανάπτυξης για διαβήτη και άσθμα.


5. Φράουλα = Οι φράουλες έχουν την υψηλότερη συνολική αντιιική δύναμη μεταξύ των μεγάλων φρούτων και προστατεύουν  τον οργανισμό από τις αιτίες που προκαλούν, τον καρκίνο , απόφραξη αγγείων και τις ελεύθερες ρίζες.



  Πηγή: http://we-earth.blogspot.in

Δεν υπάρχουν σχόλια: